Ramona Lindeman

Alla inlägg under februari 2013

Av Ramona Lindeman - 25 februari 2013 12:31

För första gången på typ forever så sitter jag i skolan och degar mig :) Har inte pluggat så jätte mycket men pratat och diskuterat med min goa mentor. Käkat korvstroganoff med Sara och några till. Trevligt. Nu sitter jag bara och väntar på att nästa lektion ska börja, studera lite mer matte. Kuligt kuligt. Ikväll ska jag klinka massa gitarr i alla fall. Tog hem lite låtar igår, eller ja, kopierade ackord och text och klistra in i Wordpad ^^) Jaja.

Av Ramona Lindeman - 24 februari 2013 20:53

Min vän Sara gick hem för inte så länge sen, vi hade en väldigt trevlig stund faktiskt. Kul att få skratta lite i vardagen :) Sen är det alltid kul att ha en mamma som kan skratta med! DAMN hon är för go ibland ^^). Tanken var ju att vi skulle hjälpas åt att fixa och greja i lägenheten, men blev att man slappade i soffan med mammi istället. Vi började bra iallafall. Hehe. Imorgon bär det av till skolan, skönt ändå att gå upp i tid och göra lite saker, än att bara ligga här som en hösäck.. inte kul alls om jag ska vara ärlig.. Såå, blir skönt att få gjort något imorgon också. Yep yep. 

 

 

Av Ramona Lindeman - 24 februari 2013 13:01

Gick upp för en timme sen kanske. Om jag ska vara helt ärlig så somnade jag klockan 6 på morgonen ungefär.. oops! Men men, idag får jag väl lägga mig en aning tidigare om jag ska orka med bussen imorgon, fyfanihelvetejagvillinte! Så ser jag på saken, men det är ju en sån sak som bara måste göras, kan inte dra ut på det för länge liksom. Då blir det kaos! Tror min lärare skulle uppskatta om jag kom och pratade med henne :P Haha. Men men. Neefyfan, har brist på fantasi nu, vet inte vad jag ska skriva ^^) Kuligt värre. Men vi hörs och syns mina vänner, ha en bra dag!

Av Ramona Lindeman - 23 februari 2013 17:04

Morsning korsning alla människor. Näeh, har inte börjat fixa i mitt rum än, är utslagen fast jag inte gjort något. Dafuq? jaja, har vart hos syster idag. Trevligt trevligt. Gav henne lite potatoes och köttfärs. Mm. Kom ganska nyss hem, just nu orkar jag inte göra så mycket faktiskt. Blää. Men imorgon kommer min gamla vän Sara på besök, kul kul. Finns mycket jag måste ta tag i men nu, orkar jag inte! Tvätta kläder ska jag iaf göra i helgen. Jajja. Ska nog chilla resten av helgen, jodå. 

 

 

Av Ramona Lindeman - 22 februari 2013 23:07

Sen kväll, eller det är alltid sent för mig med tanke på att jag inte lägger mig tidigt varje dag. Idag har jag inte gjort ett piss, Har bara legat i sängen, dött en smula. Tanken var att åka till skolan idag och prata med lärarna, men inte fasen blev det av, orkade inte. Men på måndag måste jag dit. Kan inte sitta här som en hösäck och inte göra något åt mitt liv. Det går bara inte. Jag måste börja ta tag i det, innan det är för sent. Såå, hade tänkt att jag får väl åka till skolan några dagar i veckan och plugga den där förbannade matten, sen kanske ha praktik någonstans. Vill inte bara vara här hemma och dö, vill ut i världen och glömma alla problem och tankar. Börja leva igen. På riktigt. Men men, kommer ta ett tag innan jag kommer upp på benen igen, bara att kämpa. Imorgon ska jag och mamma i alla fall gå upp i tid, köpa en säck potatis, sen dra till syrran och hälsa på. Sen på kvällen ska vi väl börja röja så jag får tillbaka mitt gamla rum. Skönt att få komma ut och göra något också, så man kan andas lite. Jajja. Hoppas ni där ute har det bra i alla fall. 

Av Ramona Lindeman - 21 februari 2013 16:58

Inget blir som man tänkt sig, även fast man vill det. Man ska ta alla chanser här i livet, annars ångrar man det man inte gjort, eller hade velat göra. Att lära sig att bearbeta, är en viktig sak i ens liv att göra. Beartbeta sådant som svider och gör ont. Det gör ont i mig, men det var blev bäst såhär, men man ska inte ångra något, allt har en lärdom. Av minsta sak man gör, så lär man sig antingen att man ska göra det igen, eller att man aldrig ska ens tänka på saken. Det är nyttigt, tro mig. Jag ångrar inte den tiden vi hade tillsammans. Men det fanns ingen framtid. För oss. Saknaden finns, och kommer finnas ett tag till. Jag är för trött för att gråta. Orkar bara inte. Det kommer ta tid att ställa sig på benen igen, att känna att man lever. Jag känner inte mig själv, jag vet inte vem jag är, men det är det jag måste ta reda på. Vem är jag? Vem vill jag vara? Det är sådant man måste lista ut själv, det kan ingen annan göra åt en, för dom är inte DU, för det är du själv. 

 

Live your own life, not someone elses.

Av Ramona Lindeman - 20 februari 2013 18:18

Yess, som rubriken säger, veckan lider mot sitt slut som sagt. Har jobbat idag som vanligt. Gick bra (som vanligt) Fick ta hand om affären själv idag en del eftersom min "chef" skulle klippa sig. Och det gick också bra. Börjar få kläm på allt nu känns det som, kan det mesta med affären. Kan kassan helt och hållet, eller ja, nästan iaf, och sen kan jag kolla priser i pärmen och så. Flyter på som smör på mackan för att säga det kort och gått. Visserligen har jag jobbat där ett bra tag nu men det tar ju tid innan man verkligen kan något. Tycker också det är bra att ha praktik där, får då har jag ändå underlag om jag skulle söka något butiksjobb i framtiden. Shiet bra ju. Det finns något jag verkligen saknar, och det är att läsa. Älskar att läsa. Helt sjukt. Älskar romantiska böcker, eller spännande hästböcker. Måste börja gå till något bibliotek eller något. Det är ju rena rama nyckeln till massa härlig läsning av superbra böcker! Vill läsa alla böcker som Katarina Von Bredow har skrivit, här läst några av dom och det är böcker som man kan läsa om och om igen! Sjukt bra är dom. Så klart är dom romantiska. Men vafan? Dom är bra!! Så enkelt är det! Ni där ute borde också läsa dom, rekomenderas starkt faktiskt. Något annat jag saknar också är hästar... Har inte vart i närheten av en häst på hur länge som helst nu. Visserligen hade jag praktik på ridskolan här men inte någon ridning blev det, bara ta hand om barnen när hästarna skulle göras iordning och så, visst var det mysigt med men jag saknar verkligen att rida. Går knappt att förklara i ord hur mycket jag saknar det.. Men men, inget att göra åt, någon gång kommer jag sitta på en hästrygg igen, ingen tvivel om den saken inte! Nån gång måste det ju bli av eller hur?

Av Ramona Lindeman - 19 februari 2013 20:55

Nu har jag alltså läst lite om min.. hm, hur ska man säga.. kutlur? Eller ja. Något sånt i alla fall. Och nu tänkte jag skriva lite om den, för er som är intresserade såklart. Övriga frågor kan ställas i rutan eller som kommentar på inlägget.

 

Historia:


På 900 eller 1000 talet började Romernas utvandring från Indien, skälet till varför det hände är oklara. Men förmodligen av social oro och svält kan ha varit en del av orsakerna. Källorna till Romernas historia är dock få. Folkgruppen kom sannolikt till Europa genom Sidenvägen via Persien, Greklan och Armenien. Och om man ska gå vidare på några romska ord, som har med metallarbeten och göra så kommer dom från grekiska lånord. Petalo = Hästsko, Charkoma = Koppar, Sastri = Järn och så vidare. MYCKET mer finns att läsa på wikipedia. Detta är inte all historik som finns om min folkgrupp "romer" även kallade zigenare. Men, visst har vi svaret då vart min folkgrupp kommer från? Jo, Indien! 

 

Och om jag ska berätta lite om själva språket som dom/vi har, vi är den enda folkgruppen i Europa som saknar skriftlig tradition. Språket vi talar kallas för Romanes eller Romani Chib, vilket är ett oficiellt minoritets språk i Sverige. Det finns ju också olika romska grupper som delas in i stratum, eller diasporor vilket vill säga folkvandringar.

 

Det var en liten fakta skrivning i alla fall!Mer orkar jag inte skriva om det, men jag hade mina aningar om att det var från det Indiska hållet vi är ifrån. Men det var lite kul att läsa vidare om det. Vill ni veta mer är det bara att fråga vettja!

 

 

Presentation


Grattis, du har hittat hit. När du ändå är här kan du ju antingen klicka vidare eller läsa min blogg! your choise. Peace.

Tänkvärda ord

Musik är livet, livet är musik. Man behöver lyssna på den, för att överleva.

Ask me anything!

10 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill NI se på MIN blogg? Mer om...
 Musik
 Foton
 Mitt vardagsliv
 Åsikter/funderingar
 Eget val (skickas via kommentar eller fråga)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards